Chcete, aby vám SEO prinášalo viac platiacich klientov?

12. august 2024 | SEO - optimalizácia pre Google - tipy a triky

Väčšina marketérov tvrdí, že medzi ich hlavné priority v oblasti marketingu patrí zvyšovanie organickej prítomnosti a optimalizácia pre vyhľadávače (SEO). Väčšina online objednávok sa začína vo vyhľadávači. Takmer 50 % všetkých vyhľadávaní v Google sa týka aj miestnych podnikov. Vďaka efektívnej SEO stratégii môžu na svoje webové stránky alebo do predajne prilákať nových klientov aj malé podniky. A generovať tak viac potenciálnych zákazníkov a predaja vo forme „platiacich klientov“. Stále netušíte ako vám SEO môže pomôcť prilákať platiacich klientov ešte dnes? Čítajte ďalej a dozviete sa viac!

Bez zviditeľnenia značky to nejde

Podľa výskumov je pre 45 % podnikov na trhu vytváranie povedomia o značke nevyhnutné. Koniec koncov, žiaden podnik nezískava nových klientov bez toho, aby si jeho zákazníci uvedomili, že tento podnik existuje. SEO optimalizácia pre malé podniky dokáže zviditeľniť značku online.

Postupom času sa následne zlepší aj organické umiestnenie vašej webovej stránky vo vyhľadávačoch. A nielen to! Začnete sa pomaličky objavovať aj na popredných miestach stránok s výsledkami vyhľadávania (SERP) pre relevantné dotazy. Zobrazenie na prvých priečkach vo vyhľadávaní Google bude zárukou toho, že potenciálni zákazníci nájdu vašu značku online ako prví.

Toto je dôležité vedieť!

Ak sa vaša webová stránka nezobrazuje v hornej časti žiadneho vyhľadávača SERP, zákazníci sa nikdy nedozvedia, že váš podnik existuje. Dokonca váš obchod nenájdu ani miestni spotrebitelia v okolí. Ak získate väčšiu viditeľnosť značky online, vaše povedomie o značke prerastie „do uznania“. Následne sa stanete aj centrom záujmu nakupujúcich. Keď si budú chcieť v budúcnosti kúpiť váš výrobok, spomenú si počas vyhľadávania na vašu značku.

Ako osloviť ideálnych zákazníkov?

  • Investovanie do SEO umožňuje aj malým podnikom zobrazovať sa pre spotrebiteľov, ktorí majú prvotný záujem o ponuku.
  • Keď budú vyhľadávať váš výrobok alebo službu, vaša webová stránka sa môže zobraziť ako výsledok vyhľadávania.
  • Namiesto plytvania časom na spotrebiteľov, ktorí nemajú takýto záujem, môžete svoj čas a energiu zamerať na ideálnych zákazníkov.
  • Váš obsah blogu optimalizovaný pre SEO by mal presvedčiť zákazníka v štádiu nákupu, že vaša značka je tou správnou voľbou.

 

Prečo je blog tak dôležitý?

Čítanie vášho obsahu na blogu by ho malo presvedčiť, že máte skúsenosti a odborné znalosti, ktoré hľadá. Oslovenie ideálnych zákazníkov prostredníctvom SEO vám ušetrí čas a energiu. Nebudete musieť sledovať neplatiacich zákazníkov. Namiesto toho môžete začať premieňať potenciálnych platiacich zákazníkov na spokojných platiacich zákazníkov.

Náš tip: Chcete premieňať neplatiacich zákazníkov na platiacich? Ešte dnes zoberte do ruky svoj mobil a kontaktujte nás, aby ste s najoptimálnejšou SEO stratégiou pre váš podnik čím skôr začali. A zbytočne nestrácali čas nad nevhodnými SEO stratégiami!

 

Objavte sa na „výslní“ pred väčším počtom ľudí online

Maximalizácia vášho online dosahu a viditeľnosti vám pomôže generovať väčšiu návštevnosť webových stránok. SEO môžete použiť aj na to, aby ste sa dostali do povedomia zákazníkov na rôzne vyhľadávané výrazy. Potom môžete maximalizovať svoje možnosti osloviť ideálnych zákazníkov. Zakaždým, keď sa zobrazíte ako výsledok vyhľadávania, máte šancu generovať návštevnosť. Čím viac návštevnosti vygenerujete, tým viac sa vaše organické umiestnenie časom zlepší.

 

V rámci SEO stratégie off-page môžete tiež generovať spätné odkazy od iných majiteľov
webových stránok.

  • Spätné odkazy sa zobrazia na ich webových stránkach a nasmerujú čitateľov na váš obsah.
  • Vďaka spätným odkazom môžete začať generovať viac odkazovej návštevnosti. Google rozpozná, že začínate generovať návštevnosť z rôznych zdrojov, a až potom zvýši vaše hodnotenie.
  • Ako ďalší bonus môžu spätné odkazy zlepšiť vašu autoritu domény (DA), čo môže znamenať vyššie umiestnenie.
  • Spätné odkazy sú jedným z najdôležitejších faktorov hodnotenia spoločnosti Google.

 

Kde začať?

Ak máte problémy s vytváraním vysokokvalitných spätných odkazov na vlastnú päsť, zvážte spoluprácu so skúsenou SEO marketingovou agentúrou. Vďaka službám SEO pre malé podniky a spätným odkazom môžete generovať väčšiu návštevnosť ako kedykoľvek predtým. Keď začnete generovať väčšiu návštevnosť, spotrebitelia sa o vašom malom podniku dozvedia viac ešte skôr, než sa premenia na platiacich zákazníkov!

Ponúknite lepšie skúsenosti

Súčasťou úspešnej SEO stratégie je aj zlepšenie používateľskej skúsenosti (UX) na vašej webovej lokalite. Negatívna UX môže spôsobiť, že návštevníci webových stránok odchádzajú nespokojní. O svojej negatívnej skúsenosti môžu povedať ostatným, čo môže poškodiť povesť vašej značky. SEO optimalizácia pre malé podniky vám môže pomôcť zlepšiť UX na vašej webovej lokalite. Návštevníci budú môcť ľahšie preskúmať váš obsah, čo umožní zvýšiť čas zdržania sa na stránke. Medzitým sa začne znižovať miera odchodov z webu.

Náš tip: Ak zlepšíte tieto ukazovatele, zvýši sa aj vaše organické umiestnenie. To vám pomôže uspokojiť zákazníkov, a tým získate viac platiacich klientov.

Získajte návštevnosť

Približne 96 % všetkej návštevnosti z mobilného vyhľadávania sa uskutočňuje pomocou služby Google. V rámci lokálnej SEO stratégie môžete využiť SEO na oslovenie zákazníkov z blízkeho okolia. Keď prilákate do svojho podniku nových návštevníkov, môžete začať získavať viac klientov. Približne 18 % miestnych vyhľadávaní vedie dokonca k nákupu, čo vám pomôže zvýšiť návratnosť investícií.

Buďte myšlienkovým lídrom – stavte na dôveryhodnosť

Obsah svojho blogu môžete využiť na to, aby ste sa etablovali ako myšlienkový líder v danom odvetví. Preukázanie vašich odborných znalostí vám pomôže získať dôveryhodnosť značky. Vytvorenie dôveryhodnosti môže povzbudiť viacerých ľudí, aby dôverovali vašej firme.

Generovanie väčšej návštevnosti webových stránok alebo pešej návštevnosti prostredníctvom SEO optimalizácie vám môže pomôcť generovať viac konverzií. SEO je nákladovo efektívna marketingová stratégia. Časom môžete začať zlepšovať návratnosť investícií. Potom môžete minúť peniaze na komplexnejšie stratégie, ako je napríklad platená reklama za kliknutie.

Bonus navyše

Chcete bonus navyše? SEO je udržateľné. Môže trvať roky, kým sa iná firma umiestni vo vyhľadávaní pred vami. Svoju pozíciu na vrchole stránky môžete využiť na generovanie potenciálnych zákazníkov a predaja na ďalšie roky. Ak chcete získať úspech v podnikaní, začnite používať SEO na prilákanie nových klientov.

Nepremeškajte šancu prilákať do svojho podniku nových platiacich klientov. Začnite využívať SEO optimalizáciu pre malé podniky. Vďaka silnej stratégii môžete získať nových klientov a zvýšiť tak návratnosť investícií.

Umiestnite sa na popredných miestach s kvalitnými SEO službami ešte dnes! Túžite začať? Sme tu, aby sme pomohli vášmu podnikaniu rásť. A premenili vašich neplatiacich zákazníkov na platiacich. Alebo potenciálne platiacich na spokojných platiacich klientov. Napíšte nám a zistite, ktorú SEO stratégiu by sme pre vašu malú alebo strednú firmu ušili na mieru!

Ďalšie články

Skauting Zvolen logo
{

Ďakujeme za webstránku, profesionálny prístup, množstvo super nápadov a hlavne za neustálu ochotu. S firmou 3R sa nám dlhodobo výborne spolupracuje.

5
Ľudmila Janigová (Vreťa)
Espania Logo
{

Spoločnosť 3R nám pomáha so správou Google Ads kampaní a tiež so SEO a sme veľmi spokojní s ich službami. Nachádzame sa na popredných miestach v Googli pre všetky naše hlavné kľúčové slová.

5
Mgr. Stojanka Dolezhajova
Renovin Logo
{

Výborná spolupráca, 3R nám poskytli nový pohľad na našu webstránku Renovin Reality. Dohodli sme sa, že budeme pracovať na ďalšom zviditeľňovaní našej realitnej kancelárie na internete.

5
Ladislav Čech
Prevozky Logo
{

Ďakujeme za pretvorenie nášho webu www.prevozky.sk a jeho zviditeľnenie vo vyhľadávaní Google. Oceňujeme profesiónálny a odborný prístup, takisto časté konzultácie a spätnú väzbu. Tešíme sa našu ďalšiu spoluprácu. Služby tímu 3R vrelo odporúčame.

5
Lukáš Gajdoš
Fiorano Logo
{

Sme veľmi spokojní s prácou a prístupom p. Rusnákovej, všetko je výborne spracované a vysvetlené. Skvelá organizácia práce, vždy odpovedá na telefonát alebo mail a snaží sa nám čo najviac pomôcť. Vďaka SEO optimalizácii od 3R nám stúpol predaj, takže jednoznačne odporúčame.

5
Fiorano sro
Logro-účtovníctvo
{

Simona z 3R Marketing je veľmi šikovná, proaktívna, rozmýšľa aj za klienta, s 3R Marketing sa mi spolupracuje veľmi dobre, rozhodne odporúčam, páčia sa mi ich odborné a profesionálne služby.

5
Ailin Hanková
Kup a predaj Logo
{

Profesionálny prístup. Vynikajúce výsledky pri optimalizácii stránky a nastavení reklamných kampaní.

5
Sergii Liubchenko
Decor-Glamour Logo
{

Skvelá komunikácia, profesionálny prístup, výborne odvedená práca. Ďakujem za promptné riešenie požiadaviek a Vaše rady. Odporúčam:))

5
Andrea Račáková
Rustikálny nábytok logo
{

Ďakujeme za špičkový webdizajn aj údržbu webu potrebnú z dlhodobého hľadiska.

5
Richard Adler
Adler Autoservis
{

Odbornosť, kreativita, perfektný prístup.., som veľmi spokojný!

5
Richard Adler